O Nas

O Nas

Pieczemy dla Ciebie już od 1983r.

Poznaj nas i naszą pasję, jaką jest cukiernictwo i piekarnictwo.

Krótka historia o nas

W roku 1983 moi rodzice: Olga i Maciej rozpoczęli działalność związaną z produkcją wyrobów cukierniczych. Firma nosiła wówczas nazwę: CUKIERNICTWO - Olga Nawalkowska. Mała, kameralna cukiernia mieściła się w Sosnowcu przy ul. Pięknej 5, gdzie oboje wytwarzali oraz sprzedawali swoje wyroby.

W 1991 po ukończeniu Technikum Przemysłu Spożywczego w Zabrzu ( specjalność : piekarstwo), dołączyłem do rodziców i dwa lata później, po przeprowadzeniu inwestycji, rozpoczęliśmy produkcję i sprzedaż pieczywa.

W roku 1994 przekształciliśmy firmę w spółkę cywilną. W jej skład wchodził mój ojciec i ja. Wówczas pojawiła się nazwa: CUKIERNIA-PIEKARNIA „Maciuś” s.c. Maciej i Damian Nawalkowski.

W roku 1996 współpracę z nami rozpoczął mój młodszy brat - Marek. Rok później zakład powiększyliśmy o nową halę produkcyjną.

Rok 2000 był szczególnie ważny dla rozwoju naszej działalności. Rozpoczęliśmy wówczas inwestycje związane z budową nowego zakładu produkcyjnego w Sosnowcu przy ul. Zielonogórskiej 67.

W sierpniu 2002 roku do nowego zakładu została przeniesiona produkcja cukiernicza, a w kwietniu 2005 roku uruchomiliśmy produkcję pieczywa w nowej hali do produkcji pieczywa.

W roku 2003 przekształciliśmy naszą firmę w spółkę jawną i działamy jako CUKIERNIA-PIEKARNIA „Maciuś” Sp.J. Maciej Damian Marek Nawalkowski.

Od tej chwili w skład naszej firmy wchodzą: piekarnia przy ul. Pięknej 5 oraz piekarnia i cukiernia przy ul. Zielonogórskiej 67 oraz nowe osiedlowe piekarnie i cała gama sklepów firmowych na terenie Sosnowca i miast sąsiednich, a ich ilość cały czas się powiększa.

Nieustannie, od początku działalności zajmujemy się szkoleniem uczniów w zawodzie piekarz i cukiernik, wiele z tych osób po ukończeniu nauki znajduje zatrudnienie w naszych zakładach. Cały czas dbamy o rozwój kwalifikacji naszych pracowników.

Produkcja nasza obejmuje szeroki asortyment piekarniczy i cukierniczy, który bez przerwy powiększamy uwzględniając nowe trendy w branży oraz gusta klientów, nie zapominając oczywiście o starych, tradycyjnych recepturach.

Cały czas dbamy o wysoką  jakość naszych wyrobów oraz o jak najlepsze warunki pracy naszego personelu.

W ostatnim czasie otworzyliśmy nowe punkty firmowe brandowane jako „Manufaktura Pieczywa”, gdzie klienci mają możliwość zakupienia produktów prosto z pieca, pysznej aromatycznej kawy, kanapek w wielu rodzajach, komponowanych pod indywidualne zamówienie.

Poszerzyliśmy także asortyment o produkowane przez nas wyroby garmażeryjne, świeże sałatki, a w naszych sklepach pojawiły się również lody tradycyjne.

Część naszych punktów firmowych czynna jest również w niedzielę.

Zapraszamy gorąco do zapoznania się z naszą ofertą oraz odwiedzania naszych sklepów firmowych.

Damian Nawalkowski