Online
Integer congue malesuada eros congue varius. Sed malesuada dolor eget velit pretium. Etiam porttitor finibus. Nam suscipit vel ligula at dharetra
Integer congue malesuada eros congue varius. Sed malesuada dolor eget velit pretium. Etiam porttitor finibus. Nam suscipit vel ligula at dharetra
Poznaj nas i naszą pasję, jaką jest cukiernictwo i piekarnictwo.
W roku 1983 moi rodzice: Olga i Maciej rozpoczęli działalność związaną z produkcją wyrobów cukierniczych. Firma nosiła wówczas nazwę: CUKIERNICTWO - Olga Nawalkowska. Mała, kameralna cukiernia mieściła się w Sosnowcu przy ul. Pięknej 5, gdzie oboje wytwarzali oraz sprzedawali swoje wyroby.
W 1991 po ukończeniu Technikum Przemysłu Spożywczego w Zabrzu ( specjalność : piekarstwo), dołączyłem do rodziców i dwa lata później, po przeprowadzeniu inwestycji, rozpoczęliśmy produkcję i sprzedaż pieczywa.
W roku 1994 przekształciliśmy firmę w spółkę cywilną. W jej skład wchodził mój ojciec i ja. Wówczas pojawiła się nazwa: CUKIERNIA-PIEKARNIA „Maciuś” s.c. Maciej i Damian Nawalkowski.
W roku 1996 współpracę z nami rozpoczął mój młodszy brat - Marek. Rok później zakład powiększyliśmy o nową halę produkcyjną.
Rok 2000 był szczególnie ważny dla rozwoju naszej działalności. Rozpoczęliśmy wówczas inwestycje związane z budową nowego zakładu produkcyjnego w Sosnowcu przy ul. Zielonogórskiej 67.
W sierpniu 2002 roku do nowego zakładu została przeniesiona produkcja cukiernicza, a w kwietniu 2005 roku uruchomiliśmy produkcję pieczywa w nowej hali do produkcji pieczywa.
W roku 2003 przekształciliśmy naszą firmę w spółkę jawną i działamy jako CUKIERNIA-PIEKARNIA „Maciuś” Sp.J. Maciej Damian Marek Nawalkowski.
Od tej chwili w skład naszej firmy wchodzą: piekarnia przy ul. Pięknej 5 oraz piekarnia i cukiernia przy ul. Zielonogórskiej 67 oraz nowe osiedlowe piekarnie i cała gama sklepów firmowych na terenie Sosnowca i miast sąsiednich, a ich ilość cały czas się powiększa.
Nieustannie, od początku działalności zajmujemy się szkoleniem uczniów w zawodzie piekarz i cukiernik, wiele z tych osób po ukończeniu nauki znajduje zatrudnienie w naszych zakładach. Cały czas dbamy o rozwój kwalifikacji naszych pracowników.
Produkcja nasza obejmuje szeroki asortyment piekarniczy i cukierniczy, który bez przerwy powiększamy uwzględniając nowe trendy w branży oraz gusta klientów, nie zapominając oczywiście o starych, tradycyjnych recepturach.
Cały czas dbamy o wysoką jakość naszych wyrobów oraz o jak najlepsze warunki pracy naszego personelu.
W ostatnim czasie otworzyliśmy nowe punkty firmowe brandowane jako „Manufaktura Pieczywa”, gdzie klienci mają możliwość zakupienia produktów prosto z pieca, pysznej aromatycznej kawy, kanapek w wielu rodzajach, komponowanych pod indywidualne zamówienie.
Poszerzyliśmy także asortyment o produkowane przez nas wyroby garmażeryjne, świeże sałatki, a w naszych sklepach pojawiły się również lody tradycyjne.
Część naszych punktów firmowych czynna jest również w niedzielę.
Zapraszamy gorąco do zapoznania się z naszą ofertą oraz odwiedzania naszych sklepów firmowych.
Damian Nawalkowski